esp8266 יכול לבד – רשם טמפרטורה על Wifi (משוחזר 27.05.2015)

קודם כל החלטתי שפירוש המילה "logger" היא "רשם", עכשיו כשסיכמנו על זה נמשיך…

מזה כמה חודשים קבוצת esp8266.com הכריזה על האפשרות להשתמש בIDE של ארדואינו לתכנות הבקרים הללו, אבל אז היה צריך להוריד IDE שלם, לדרוס או לשמור בנפרד, בקיצור להסתבך.
לא מזמן קבוצת Arduino.cc הציגה את הBoards Manager אשר מאפשר לפנות לשרתים שונים ולהוריד משם תוספות והרחבות ללוחות שונים ומשונים, וכן היה..
קישור לGitHub של ההרחבה

כל מה שצריך לעשות זה להוריד את הגירסא החדשה של Arduino IDE, בPreferences להוסיף קישור לשרת המכיל את ההרחבה, להיכנס לBoards Manager, לבחור את ההרחבה לesp8266 ולהתקין, כן כל כך פשוט.

לאחר ההתקנה, תחת Tools, יופיע לכם ברשימת הלוחות הesp8266 בכמה וריאציות, ועוד מגוון אפשריות לבחירה, כל מה שנשאר לעשות זה לחבר את הesp8266 למתח ולממיר USB-RS232, לכתוב קוד ולהעלות אותו ללוח.


פה חשדתי! מה ככה סתם? בלי ארדואינו? בלי לצרוב לו קושחה? איך זה יכול להיות, ובכן ככה!
זה פשוט עובד, מבלי להסתבך יותר מדי, הIDE מקמפל את הקוד לשני קבצי bin ומעלה אותם לesp8266, וזה כל מה שנדרש ממנו בכדי לתפקד.

אז מה עושים עם זה?

ובכן, חבר התקיל אותי באיזה פרויקט מעניין, פרטי הפרויקט מסווגים ביותר, אבל מכיוון שאני מימשתי רק חלקיק ממנו אני יכול לשתף אתכם.
עכשיו תחגרו חגורות והכינו את עצמכם כי הפרויקט כולל esp8266 כמובן, ו..*תופים*… חיישני טמפרטורה DS18B20, מפתיע, הא!!!
עכשיו צחוק בצד, כבר עשיתי פרויקט שכלל את המודול הנ"ל וחיישני טמפרטורה דיגיטליים, מוזמנים לעיין ולהתרשם בפוסט בפורום makers ובאתר weather.alexshu.com שאליו עולים הנתונים.
אבל בפרויקט שלי השתמשתי בארדואינו שיאסוף נתונים מהחיישנים ויפקוד על מודול הwifi לשלוח אותם לשרת, אבל הesp8266 הוא מיקרובקר בפני עצמו, והוא מצליח להתמודד עם המשימה לבד ובאופן מצויין.

יחד עם ההרחבה מגיעות מספר דוגמאות, ואחת הדוגמאות היא שליחת נתונים לשירות data.sparkfun.com, שירות יוצא מן הכלל, אבל הוא מציג את הנתונים בטבלה פשוטה, מביא לך אפשרות להוריד את המידע במגוון פורמטים אבל לא מציע שום ממשק ויזואלי לנתונים.
פה נכנס thingspeak.com, שכן מציע לך ממשק ויזואלי, אמנם פשוט אבל זה כבר יותר נעים לעין.

עריכה קלה של הדוגמא, כמה בדיקות, ניסויים, תיקונים ושילוב עם חיישן הטמפרטורה, וקיבלתי שכל חצי דקה המודול שולח את הטמפרטורה לשרת.
thingspeak מאפשר לי גם להציג את המידע ישירות באתר שלי ואת הנתונים ניתן לראות בטבלה הבאה:

לצערי ThingSpeak כבר לא חינמי וכל התוכן הישן נמחק

כל כך פשוט, נוח ועובד כל כך טוב, כאילו אתם עובדים עם ארדואינו..
נסו גם אתם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *